BEMUTATKOZÁS

Három évtizedes alkalmazotti lét során bejártam a teljes ranglétrát, hiszen kezdő statisztikusból egy nagybank vezérigazgatójává váltam. Sok nagyszerű főnököm volt, mígnem háromezer ember vezetője lettem. Függetlennek azonban soha sem érezhettem magam – csak most, amikor szerzőként, előadóként és vezetési tanácsadóként dolgozom.

Közgazdaságtudomány egyetemi diploma (1981), majd doktorátus birtokában dolgoztam a Pénzügyminisztériumban, a Magyar Nemzeti Bankban (ügyvezető igazgatóként), valamint a kereskedelmi bankszektorban (OTP Bankban vezérigazgató helyettesként, később a CIB Bankban vezérigazgatóként).

Az elmúlt évtized során érdeklődésem fokozatosan a felsőoktatás, valamint közvetlenül a vezetési kérdések felé fordult. Ennek jegyében munkálkodtam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem főigazgatójaként, 2011-től pedig a Budapesti Gazdasági Főiskola Vállalkozás és Emberi Erőforrások Intézetének vendégelőadója lettem, ma már az időközben egyetemmé vált BGE címzetes tanára vagyok.

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.

KÖNYVEIM

AKCIÓ!

Legalább két kötet rendelése esetén a kiadó az utánvét díját magára vállalja.


Bizalom a vezetésben

Ára: 3000 Ft

+ szállítás és utánvét díja

Társadalmi szinten lehetetlen viszonylag gyorsan emelni a bizalmi szintet, kisebb közöségekben viszont ez igenis lehetséges. A vezetők lehetősége és felelőssége, hogy ez utóbbi érdekében is eredményesen tevékenykedjenek. Ez a könyv ennek érdekében született.


A vezetés ÖN-törvénye Pár FONTOS szópár

Ára: 2500 Ft

+ szállítás és utánvét díja

Mások eredményes vezetése elképzelhetetlen önmagunk hatékony irányítása nélkül! Ez a fő üzenete az új megközelítésű kötetnek, mely a következő 6 szópárra épül: ismeret-önismeret, cél-ön(saját)cél, fegyelem-önfegyelem, bizalom-önbizalom, képzés-önképzés, megvalósítás-önmegvalósítás. A főszereplő: ÖN!

A vezetés öröm-e? (Vezetésen innen és túl)

Ára: 2500 Ft

+ szállítás és utánvét díja

A vezetőknek különleges szerepük van a társadalomban. Talán több, de mindenképpen más múlik rajtuk, mint a vezetetteken. Nagy a tét, nem mindegy kiből lesz vezető és az sem, vajon örömét leli-e munkájában, vagy csak valamilyen kényszerből viseli a terhet.

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.

 

TEVÉKENYSÉGEIM

Előadás: gyakorlatomban ez elsősorban gondolatébresztő, szórakoztatóan ismeretterjesztő műfaj, mely határozottan feltételezi nem csupán az előadó felkészülését, hanem a hallgatóság aktív figyelmét is. Konferenciákat, céges eseményeket gyakran egy-egy jól sikerült előadás tesz emlékezetessé.

Vezetési tanácsadás: vezetési kérdésekben független szereplő által nyújtott támogatás, mely tipikusan magában foglalja a problémák, valamint a lehetőségek azonosítását és vizsgálatát, továbbá a lehetséges akciók ajánlását és a javaslatok bevezetéséhez nyújtott segítséget. (Vezetési Tanácsadó Szövetségek Európai Föderációja definíciója alapján.)

Mások eredményes vezetéséhez önmagunk hatékony vezetésén keresztül vezet az út. Ehhez elengedhetetlen az alapos önismeret. Az Innermetrix – melynek akkreditált konzulense vagyok – a világ egyik legelismertebb személyiségdiagnosztikai módszerét dolgozta ki és alkalmazza. Bővebben

Ma már közhelynek számít, de igaz: csak a változás állandó. Változáskezelési projekttapasztalatot többek között az ország leggyorsabban és legteljesebb körűen végrehajtott bankfúziója során (CIB-IEB) szereztem felsővezetőként.

Több nagy szervezetben is megéltem, hogy a stratégiaalkotás és annak körültekintő kommunikálása milyen mozgósító erőt adhat, főleg, ha ezzel megfelelő struktúraátalakítás is párosul, valamint a szervezeti kultúra kérdése sem szorul háttérbe.

Meggyőződésem szerint a személyes vezetési tanácsadó olyan professzionális beszélgetőpartner, aki a vezetőt hozzásegíti ahhoz, hogy még jobb vezetővé váljon!

Egyaránt szót értek nyakkendőssel és kockás ingessel is.

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.

MIÉRT ÉN?

Sok intézmény működtet mentor-rendszert, még több céget halmoznak el coaching ajánlatokkal. A személyes vezetési tanácsadás – melyet e két említett terület közti szakmának tekintek – jóval ritkább szolgáltatás, főleg, ha olyan ember vállalja, aki

=> felsővezetőként maga is rendelkezik sokéves tapasztalattal,

=> felsőoktatási előadóként a vezetés elméletével is foglalkozik, továbbá

=> szerzőként figyelmesen olvas, ír és meghallgat másokat.

Összességében azt szoktam mondani: kiegyensúlyozott helyzetemből adódóan megtehetem, hogy azt mondom, amit gondolok – akkor is, ha tabut látok.

AKIKNEK AJÁNLOM MAGAM

Nem igazán van olyan vezető – álljon akár 50, akár 5000 ember élén – akinek nincs szüksége arra, hogy megossza az őt személyesen, vezetőként foglalkoztató gondolatait egy elfogulatlan, elsősorban az ő szempontjaira tekintettel lévő szakemberrel.

Olyannal, aki nem csak kérdez, hanem gondolatébresztő felvetésekkel is szolgál – alapozva tudására, vezetési tapasztalataira. Aki nem főnök, nem beosztott, nem versenytárs és még csak nem is (pozitívan elfogult) családtag. Tisztán személyes vezetési tanácsadó!

Ma már sajnálom, hogy annak idején nem éltem ilyen lehetőséggel, bizonyosan nagyon megérte volna az időt, a pénzt és az energiát.

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.

 

ESEMÉNYEK, HÍREK

2021. február 12. Ma könnyedén és hosszan beszélgetett velem Kiss T. Anna. Jól éreztük magunkat a fagytól védett, ám a verőfény élvezetét lehetővé tevő szoba melegében. https://www.youtube.com/watch?v=FxwP1fOnSzk&fbclid=IwAR36XNvyKyHgGqLb0S8XxLlSHpRKS-4iE462GFuCDwSWHOWtX3rd6EpKiJw

2020. november 12. A youtube-on mától elérhető egy viszonylag hosszabb – bő félórás – beszélgetés, melyet Zsíros Misi barátom folytatott velem. https://www.youtube.com/watch?v=ivO2KHiGIew

2020. február VEZETÉSTUDOMÁNY címmel immár fél évszázada jelenik meg a címben jelzett diszciplínával foglalkozó írások gyűjteménye, melyek között állandó rovat a könyvismertetés. Óriási megtiszteltetés, hogy a februári számban BIZALOM A VEZETÉSBEN című könyvem kerül terítékre, mégpedig Dr. Szintay István, egyetemi tanár interpretációjában. Professzor úr azonban nem szokásos ismertetést írt, ugyanis saját értékes gondolataival is gazdagította a kötetben írottakat, sőt, néhány kritikai észrevételtől sem riadt vissza. Hálás köszönet érte neki és a szerkesztőségnek is!

2019. december 14. Ismertető jelent meg a boomonline.hu kultúra + üzlet rovatában a Bizalom a vezetésben című könyvemről.

2019. november 19. Könyvbemutató a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A Bizalom a vezetésben címmel megjelenő új kötet napokon belül nem csupán honlapomon keresztül, hanem a valamennyi ismert könyvesboltban is elérhető lesz.

2019. augusztus 29. A Bizalom a vezetésben címmel várhatóan novemberben megjelenő könyvemhez lezárult a tíz kiváló vezetővel folytatott beszélgetéssorozat.

2019. május 30. Kerekasztal beszélgetés moderálása Galambos Márton (Forbes), Fehér Gyula (Oktogon), Pistyur Vera (Oktogon) és Lám István (Tresorit) részvételével.

2019. április 26. Egész napos vezetési szemináriumot tartok Visegrádon.

2019. március 21. A Bizalmi Kör keretein belül elindul immár harmadik Mesterelme csoportom. Mindig óriási élmény kiváló emberek strukturált eszmecseréjét moderálni.

2019. január 31. Az Egyetemen aznap kellett utoljára vizsgáztatnom abban a vizsgaidőszakban. Másnap elhatároztam, hogy komolyan nekilátok harmadik vezetési könyvem megírásához.

2018. december 7. A BOOM magazin főszerkesztőjének gondozásában megjelent a 365 üzleti történet című kötet, melyben az én sztorim is helyet kapott.

2018. május 31. Idén már negyedik alkalommal kerül sor a Bizalom Nap, mint vezetői konferencia megszervezésére. Ezúttal egy kerekasztalbeszélgetés moderátora leszek. Örömmel készülök rá!

2018. május 9. Néhány hónapos – látszólagos(!) – csend után ma elindítottam egy cikksorozatot a LinkedIn-en féléve napvilágot látott könyvemről.

2017. november 16. A könyvbemutató sikere a kiváló opponenseknek köszönhető: az egyetemi hallgatóim képviseletében felszólaló Somogyi Lillának, a tapasztalt vezetőket képviselő Szabadhegy Péternek, a kötet szakmai lektorának Heidrich Évának, valamint kiemelten Bakacsi Gyula professzornak, a hazai vezetéstudomány élő klasszikusának. Hálás nekik a szerző!

2017. november 7. Kézbe vettem “A vezetés ÖN-törvénye” első, nyomdafriss példányait. Már semmi sem állhat a november 16-i könyvbemutató útjába!

2017. október 27. Történelmi nap: nyomdába adtam “A vezetés ÖN-törvénye – Pár FONTOS szópár” című új, immár második könyvemet.

2017. október 16. Elkészült a Bizalom Napon tartott negyedórás előadásom vágott változata és bárki számára elérhetővé vált (https://youtu.be/Y4OD3BtsZ7A). Már az első fél napon megnézték százan – nagy örömmel olvastam az elismerő gondolatokat.

2017. június 8.  A Bizalom Nap néhány száz részvevője előtt “Időutazás -100 év 10 plusz 1 tanulsága” címmel hangzik el prezentációm.

2017. március 29.  Idén már harmadszor hívtak meg az ICT Európa Cégvezetői konferenciájára, ahol ezúttal “A vezetésről – másképp!” címmel tartottam előadást.

2017. január 5.  A Figyelő idei első számában jelent meg “Valódi vezetőt a főnöki székbe!” című írásom, melyet a lap pár héttel ezelőtti egyik cikke (Ifjú titánok a főnöki székben) ihletett.

2016. november 17. Beszélgetés vezetése a 13. Personal Hungary HR szakkiállítás új, MEETUP szekciójában olyan kiváló vezetők közreműködésével, mint Küllői Péter (Bátor Tábor), Malchiner Péter (Innermetrix Hungary), Heidrich Balázs (Budapesti Gazdasági Egyetem), Kalmár Péter (Flow International), Pozsonyi Gábor (Magnetbank) és Markovits Béla (Mapei).

2016. október 14. “A vezető magányossága” címmel előadás az Everest ügyfeleinek és munkatársainak.

2016. június 23. Fél év után ismét előadásra hívtak a Bizalmi Körbe, ezúttal “Variációk egy témára – az ezerarcú vezetés” címmel.

2016. május 26. Bizalom Nap (Kopaszi gát): izgalmas előadások, a bizalmat fontosnak tartó vezetők, kiváló szervezők, mellesleg “A vezetés öröm-e?” című könyvem dedikálása.

2016. április 28. ICT Európa Cégvezetői Konferencia (Hotel Novotel), benne Török László előadása “Mindenki vezető! – Ismeret és önismeret szerepe a vezetésben” címmel

2016. április 7. V. Flow Leadership Konferencia: kicsit keveslem a hazai előadókat!

2016. február, Döntöttem: nem várok és nem keresgélek tovább. Nincs esély, hogy megtaláljam azt a vezetéssel foglalkozó könyvet, amelyet egy az egyben meg tudok jelölni egy 10-14 órás kurzus kötelező irodalmaként. Nincs más hátra: megírom – “legrosszabb” esetben nem csak a hallgatók olvassák majd kényszer hatására…

2016. január, BGE, Még zajlik a decemberben megkezdődött vizsgaidőszak. Én mindig szóban vizsgáztatok, aminek eleinte nem feltétlenül örülnek a hallgatók, de a nap végén nem bánják meg.

2015. december 10. Bizalmi Kör, Budapest, Török László előadása „A vezetés öröm-e?” című kötet alapján a bizalomról

2015. október 15. Szolnoki Gazdasági Fórum, előadás „A vezetés öröm-e?” című kötetre alapozva

2015. Manager Magazin 9. szám, beszélgetés Török Lászlóval („A bankon kívül is van élet…”, Emőd Pál)

2015. Vezetéstudomány 9-10. szám, könyvismertetés („Az életgörbe-elmélet vezetői területre történő kiterjesztése újszerű tudományos eredménynek tekinthető.” „Tanulságos és inspiráló olvasmány lehet…: az esettanulmány, mint módszer a kvalitatív módszerek kategóriájában hogyan használható kutatói igényességű következtetések levonására.”, Dr. Gaál Zoltán)

2015. július 30. Gazdasági Rádió „A nap vendége” rovatban Emőd Pál beszélgetése Török Lászlóval

2015. június 11. Eger, Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság konferenciáján előadás „A vezetés öröme-?” című kötethez kapcsolódóan

2015. Manager Magazin 5. szám, könyvismertetés („Nagy értéke a könyvnek, hogy ténylegesen megélt életekről, vezetői sorsokról olvashatunk, mellőzve a felesleges elméletieskedést, ráadásul nem külföldön, számunkra idegen, vagy elérhetetlen környezetben játszódnak a történetek, hanem jelen Magyarországunkban.”, R.B.)
2015. május 4. Klubrádió, Kárpáti Iván beszélgetése Török Lászlóval

2015. április 28. ICT Konferencia, előadás „A vezetés öröme-?” című kötetről 2015. Figyelő 18. szám, „Egymástól tanuló vezetők” (Török László írása)

2015. Világgazdaság 63. szám, könyvismertetés („Török László… új betűszót vezet be a fogalomtárba, a vezetés magva ugyanis maga az ATOM, az Adottság, a Tapasztalat, az Odafigyelés és a Mozgósítás képessége. Ezek nélkül bizonnyal nem megy.”, Blahó Miklós)

2015. március 24. Török László: A vezetés öröm-e? című kötetének bemutatója az Örkény Könyvesboltban

2015. március 6. BGF címzetes főiskolai tanári oklevél

2015. január 28. Akkreditált Innermetrix Konzulens-i oklevél

 

PARTNEREK

IMX logo+szovegletöltés

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.

BLOG

2020-11-25

Csoda 120 órában

A 365 üzleti történet – nemrégiben megjelent – második kötetében ismét helyet kapott egy írásom, melyben egykori CIB-es munkatársaim előtt...

Bővebben
2020-03-06

Vezetéstudomány

Különös érzés egy – személyesen nem ismert – professzor véleményét olvasni az embernek saját könyvéről....

Bővebben
2020-02-12

Bakacsi Gyula professzor úr – 3 könyvről

Bakacsi Gyula professzor úr a népesség azon törpe kisebbségéhez tartozik, aki mindhárom könyvemet nagyon alaposan olvasta, sőt, kettőhöz még előszót...

Bővebben
2020-01-14

Irás a Figyelőben

Van úgy, hogy egyetlen szó, vagy egy szólánc azonnal továbbgondolásra készteti az embert. Sőt, az is előfordul, hogy az illető...

Bővebben
2019-11-24

Könyvbemutató

Igazán megtisztelő érdeklődés kísérte a Budapesti Gazdasági Egyetemen november 19-én tartott könyvbemutatót. A könyvben szerplő beszélgetőtársaim közül többen – Bakacsi...

Bővebben
2019-10-29

ÚJ könyv!

A kiváló címlapterv elnyerte méltó jutalmát, ugyanis a Facebook-szavazás és a véleménynyilvánítások eredőjeként a tervező eredeti ötlete lett a befutó....

Bővebben
2018-12-10

December 7-én került sor a 365 üzleti történet című könyv bemutatójára, melynek 1:365 arányban szerzője lehettem. Történetet se nem egykori...

Bővebben
2018-06-06

Középpontban a vezetői döntések

Az idei – immár negyedik – Bizalom Nap keretében került sor egy vezetői döntésekről szóló kerekasztalbeszélgetésre, melynek moderátora lehettem. Ez...

Bővebben
2018-03-25

“Féljen a beosztott a főnöktől!” (???)

Nemrégiben idézték nekem ezt a mondatot, ami egy közismert és elismert embertől származik. Mi tagadás, eléggé megdöbbentem. Persze tudom, előfordulhat,...

Bővebben
2018-02-16

A tudás és a tapasztalat szerepe a vezetésben

A vezetésről gondolkodók egyik kedvenc kérdése: vajon a vezetésre születni kell, vagy tanulható? Az emberek többsége szívesen választ az egyik,...

Bővebben
2017-12-11

Gondolatok “A vezetés ÖN-törvénye” bemutatójáról, 4.

Szabadhegy Péter, üzletember, volt nagykövet: Nagyon megragadott a könyvben az, amit az érzelmi intelligencia jelentőségéről olvastam. Érdekes volt áttekinteni meghatározását...

Bővebben
2017-12-11

Gondolatok “A vezetés ÖN-törvénye” bemutatójáról, 3.

Somogyi Lilla, HR-referens, volt egyetemi hallgató: Már a bevezető olvasásakor gondban voltam, hiszen szerepelt itt egy erős üzenet, miszerint: mások...

Bővebben
2017-12-11

Gondolatok “A vezetés ÖN-törvénye” bemutatójáról, 2.

Heidrich Éva, egyetemi adjunktus, a könyv szakmai lektora: A vezetés ÖN-törvénye kifejezetten unikális a magyar menedzsment könyvek piacán. Stílusa könnyed...

Bővebben
2017-12-11

Gondolatok “A vezetés ÖN-törvénye” bemutatójáról, 1.

Bakacsi Gyula, kutatóprofesszor, a könyv előszavának szerzője: Nagyon személyes mondattal kezdem: én szeretem ezt a könyvet. Egy-két motívumot kiemelnék, melyek...

Bővebben
2017-11-24

Díjátadás a könyvbemutatón

A november 16-án nagy sikerrel megtartott könyvbemutató szép pillanata volt, amikor a címlapszavazás nyertese átvette “A vezetés ÖN-törvénye” neki dedikált...

Bővebben
2017-10-29

Pár FONTOS szópár – a címoldalon is!

Sikeresen zárult FB-oldalamon új könyvem címlapválasztási szavazása. A három lehetőség közül a véleménynyivánítók több mint 60 %-a a “fej” szimbólummal...

Bővebben
2016-10-28

HR felülnézetből, Personal Hungary

A HR-vezető, mint a felső vezetés tagja 2016. November 17. 9.30-12.00, Galéria 9.30 Bevezető: A HR helye a tudásalapú világban...

Bővebben
2016-09-20

Personal Hungary 2016 november

Idén 13. alkalommal kerül sor az év legnagyobb HR eseményére. Ezúttal lesz egy olyan új modul, melynek egyik délelőttjét –...

Bővebben
2016-06-26

Két gondolat a foci EB margójára

Immár túl vagyunk a foci EB 80%-án, hiszen 51 meccsből 41-et lejátszottak. Rövidesen kezdődik a Magyarország-Belgium találkozó, ám annak eredményétől...

Bővebben
2016-06-17

Vitorlás- és cégvezetés

Óriási élmény volt Litkey Farkassal beszélgetni a vezetésről, sőt, utána még vitorlázni is a 11-szeres Kék Szalag győztessel....

Bővebben
2016-06-01

Dedikálás

Őszintén megtiszteltetésnek érzem akár közismert, akár kevéssé ismert ember érdeklődik “A vezetés öröm-e?” című kötet iránt. A képen éppen Cserpes...

Bővebben
2016-06-01

Bizalom Nap, 2016. május 26.

Figyelő tekintetünket a Figyelő főszerkesztőjére vetettük a kerekasztal beszélgetés során....

Bővebben
2016-04-29

ICT Európa Cégvezetői konferencia

Az ICT Európa tegnapi konferenciája ismét nagyon informatív volt. Örülök, hogy sok dedikációt kérő résztvevőnek az én előadásom is elnyerte...

Bővebben
2016-04-19

Konferenciák

Ha csak tehetem, örömmel teszek eleget előadás felkéréseknek különböző szakmai konferenciákon. Mindig izgalmas és tanulságos új környezetbe érkezni, új emberekkel...

Bővebben
2016-04-19

Vezetéstudomány

Könyvem írása közben és a megjelenést követően is sokszor elmondtam: minden vélemény érdekel, de nem garantálom, hogy egyet is értek...

Bővebben
2016-04-19

Könyvbemutató

Azt mondják óriási élmény, ha az ember kézbe veheti első kötetét. Nálam nem így volt, rám a könyvbemutató tett mély...

Bővebben
2016-04-15

Több év együttműködésének eredménye

Vessenek meg a Harvardon pallérozottak, én büszke vagyok a BGF-re – ma már a BGE-re!...

Bővebben
2016-04-15

Önismeret!!!

Nagyon érdekes élmény az Innermetrix kurzus egésze. Az igazi tapasztalat persze csak az alkalmazás során keletkezik!...

Bővebben
2016-04-15

2009

Egymás után kétszer lettünk az Év bankja! Vajon azóta volt ilyen?...

Bővebben
2016-04-15

2007

Utólag persze fanyaloghat bárki, a fúzió óriási teljesítménye volt a csapatnak. Ma már alig van ott valaki közülük…...

Bővebben
2016-04-15

2005

Egy évtizeddel ezelőtt a címben olvasható mondattal indítottam vezérigazgatóként. Ma sem tenném másként....

Bővebben

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.

 

KAPCSOLAT

dr. Török László
szerző, előadó, tanácsadó
ex-CEO, a BGE címzetes tanára

36 30 922 0209
tabulator@toroklaszlo.hu

Dr. Török László © 2016

A weboldalt készítette: Adams Creative Kft.